Peper en zoutstel

“We zaten in een eetcafé. Om ons heen tafels en stoelen en overal mensen die elkaar enthousiast begroeten. Aan de bar werden goede gesprekken gevoerd. Maar wij hoorden het niet want wij hadden het beste gesprek. Over God, ons leven, ons werk, alles kwam langs. Al pratend haalde hij op een gegeven moment het peper en zoutstel tussen ons vandaan en zetten het een eind verderop. Ik keek ernaar, vroeg er niet iets over maar keek hem weer aan. Ja, zei hij met verontschuldigende lach, ik had het idee dat het tussen ons instond. Hij wilde mij leren kennen met zo’n min mogelijk obstakels in de weg. Ik vertelde dat later aan een vriendin. Die begon te lachen. Weet je wel waar peper en zout voor staan, zei ze. Nou? vroeg ik. Voor het huwelijk zei zij. Later had ik pas de grootsheid van het dat gebaar door. Als je op een eerste ontmoeting het huwelijk, de gedachte over een relatie tussen jou en de ander vandaan haalt ontstaan de beste gesprekken!”

Bovenstaande citaat uit “Single in de kerk” van Aukelien van Abbema illustreert op treffende wijze de ontmoetingen die Ravaqim tussen christelijke alleenstaande willen faciliteren.

Binnen de stadskerk kenden wij eerder een taakgroep voor alleenstaanden. In de coronatijd is dit gestopt. Maar zoals vaak bij iets wat goed is ontstaat er dan ook ruimte voor wat nieuws. Een groep enthousiastelingen heeft dat “Ravaqim” gedoopt. Ravaqim, of beter רווקים, is het Hebreeuws voor alleenstaanden.

Onze droom is een netwerk te faciliteren voor christelijke alleenstaanden in Noord-Nederland . Om hun een plek te bieden waar zij anderen kunnen ontmoeten, nieuwe vriendschappen kunnen aangaan en waar zij elkaar en anderen kunnen bemoedigen en toerusten om krachtige volgelingen van onze Heer Jezus Christus te zijn. Compleet en waardevol. Teneinde tot zegen voor elkaar en de gemeente te zijn. We doen dit o.a. door het organiseren van gezellige avonden in het koffiehuisje van de Stadskerk, waar gelegenheid is elkaar op een ontspannende manier te ontmoeten.